Focus, focus en nog eens focus… (blog)

Focus, focus en nog eens focus….

De afgelopen periode is focus voor mij het keyword geweest.
En hoe meer ik ermee bezig ben hoe meer eigen het me wordt.
Voor mij is focus vooral keuzes willen maken, keuzes kunnen maken en soms ook keuzes durven maken.

Ik ben er een van het type: alles is leuk, ik doe mee, zet mij maar op de lijst, oh dat lijkt me wel wat etc etc. Dat is leuk en maakt me een enthousiast mens… En het maakt me ongeorganiseerd, rommelig, onvoldaan (dingen komen niet af, net niet netjes genoeg etc) en minder succesvol.
Dus… focussen!

Met name in mijn werk heb ik het focussen toegepast en dat brengt me veel. ‘Ineens’ weet ik waar ik voor ga, welke klanten bij mij passen, wat ik wel en wat ik niet wil aangaan, wat ik moet doen om succesvol te zijn binnen mijn bedrijf en waar mijn gedachten lekker mogen ronddwalen en welke gebieden in mijn hoofd meer afgesloten blijven.
De mooie spreuk is voor mij helemaal waar:

“Energy flows where attention goes”

Waar richt jij je aandacht op?

Wil jij na het lezen van deze blog eens verder praten over de focus in jouw leven? Neem contact met me op (06-48256566). Ik praat er graag met je over verder!

focus